Een stukje over facebook & twitter

Facebook:

Allereerst gaan we iets vertellen over Facebook. Facebook is tegenwoordig erg populair onder de jongeren, maar ook volwassenen maken er gebruik van. Met facebook kan je onder andere (internationale) contacten leggen/behouden, berichten van vrienden bekijken, zelf berichten posten, oude bekende opzoeken en bijvoorbeeld bedrijven of merken ‘like’en.
 
De bekendheid van Facebook is in de laatste jaren enorm gegroeid. Facebook bestaat sinds februari 2004. In december 2004 hadden ze al 1 miljoen leden. Op dit moment heeft facebook 750 miljoen leden. Facebook was in eerste instantie een netwerksite voor het Harvard College, maar breidde al snel uit naar andere colleges en binnen 5 jaar zat ‘de hele wereld’ op facebook.

Zuckerberg is miljardair omdat hij aandelen in Facebook heeft verkocht en aandelen heeft in Facebook.Ook verdient facebook geld aan advertenties, ze zien er uit als friend requests maar het zijn gewoon advertenties.

Facebook is op dit moment met een timeline en een ticker bezig als het om innovatieve ontwikkelingen gaat.

Twitter:

Twitter is in 2006 in eerste instantie als een onderzoeksproject van het bedrijf Obvious uit San Francisco ontstaan. Nu, vier jaar later, heeft Twitter ruim 175 miljoen gebruikers (november 2010) en dagelijks komen er nog 370 duizend bij. Je kan dus met recht zeggen dat we eigenlijk niet meer om Twitter heen kunnen. Toch blijkt dat veel ondernemers er zich nog niet aan wagen.

Twitter verdient vooral geld aan de zogenaamde sponsored trending topics. Merken betalen geld aan twitter zodat zij bovenaan komen te staan in het ‘trending topics’ lijst je die iedere twitteraar ter wereld te zien krijgt. Dit hoeft niet zo zeer een merk te zijn, het kan bijvoorbeeld ook een nieuwe film zijn die net die dag voor het eerst in de bioscoop komt.

Twitter innovaties:  Twitter heeft geregeld nieuwe innovaties, een van de laastst is bijvoorbeeld de fotodienst waarbij twitteraars niet meer een externe twitter-foto-website nodig hebben om foto’s te posten maar dit rechtstreeks via twitter zelf kunnen doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: